FILM SYNOPSIS

HARDTOBELIEVE-POSTER-1400X2100-72dpi.jpg

Het gebeurde al eerder: overheden die hun eigen inwoners vermoordden vanwege hun politieke of spirituele overtuigingen. Maar het gebeurde nooit op deze manier.

Het is moeilijk te geloven dat artsen onschuldige levende mensen opensnijden, zodat hun organen verkocht kunnen worden. Het is zelfs nog moeilijker te geloven dat de grote mediakanalen dit niet onderzoeken. En toch is dit al tienduizenden keren gebeurd in China en misschien gebeurt het nu nog steeds. 

Hard To Believe is een documentaire die de kwestie van onvrijwillige orgaanroof bij levende gewetensgevangenen in China onderzoekt en de reactie daarop – of het uitblijven van een reactie daarop – in de rest van de wereld. Geproduceerd door tweevoudig Emmy Award–winnend regisseur/producent Ken Stone en Irene Silber van Swoop Films. 

 


RECENSIES

"Het eerste aanhoudende onderzoek naar waarom de wereld zo gewillig is blind te zijn voor 'één van de meest catastrofale mensenrechtenschendingen van onze tijd'."
— Daily Mail

"Deze verhelderende, vaak diep verontrustende documentaire die door PBS is uitgezonden, wordt sterk aanbevolen."
— Video Librarian Magazine

“Deze documentaire is van groot belang voor iedereen die betrokken is bij orgaandonatie en transplantatie, mensenrechten, gezondheidszorg, ethiek en wetgeving... De verklaringen van de geïnterviewde deskundigen zijn onweerlegbaar.”
— Journal of Bioethical Inquiry

"Een afschuwelijke onthulling van enorme massamoord, Hard to Believe wordt sterk aanbevolen vooral voor de DVD collecties van openbare- en universiteitsbibliotheken."
— Library Bookwatch, Midwest Book Review

“Een belangrijk, actueel en zeer verontrustend verslag van één van de grote mensenrechtenschendingen van onze tijd.”
Dr. Arthur Caplan, PhD, Founding Director of the Division of Medical Ethics, NYU

"Waarom de wereld niet heeft gehandeld ondanks het overweldigend bewijs."
— The Daily Beast

"Onthult het wijdverspreide gebruik van de Chinese overheid om politieke gevangenen te executeren en hun organen te verkopen aan 'transplantatie toeristen'."
— Broadway World

"Het eerste volledige inzicht ooit in deze handel en hoe de meerderheid van de hele planeet het oogluikend toestaat."
— The LAD Bible

"Gaat in op de waarheid - of onwaarheid - over levende orgaanoogst in China."
— Kicker Daily News

"Een schandaal dat het beeld van orgaantransplantatie bezoedelt - ik raad iedereen echt aan om de schokkende waarheid te bekijken van hoe een land de gift van het leven vervangt voor het opzettelijk wegnemen."
— Adnan Sharif, Consultant Nephroloog, Renal Medicine,
University Hospitals Birmingham NHS Foundation Trust

"Een belangrijke film die hopelijk de wereld een schok zal bezorgen en diepe reflectie teweeg zal brengen."
— Professor Katrina A. Bramstedt, PhD, Ethicus, Bond University, Australië

"HARD TO BELIEVE onderzoekt een uiterst verontrustend onderwerp voor medici en samenleving in de 21e eeuw. De ware verschrikking van deze misdaad wordt samengevat in enkele woorden van de Chinese chirurg, Dr. E. Tohti: "Onthoud goed ... er is niets gebeurd vandaag."
— Torsten Trey, M.D., PhD, Executive Director, Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH)